Vsestransko kakavovo maslo

V dobi, ko radi poudarjamo, da se vračamo nazaj k naravi, so vse bolj priljubljeni tudi naravni kozmetični izdelki. Med njimi je tudi kakavovo maslo, ki pa ni primerno le za nego kože, temveč ga lahko uporabljamo tudi v naših najljubših receptih za, na primer, čokoladne piškote.

kakavovo maslo

Kakavovo maslo vsebuje veliko vitamina E, ki je znan po tem, da kožo ščiti pred vplivi iz okolja, kot so visoke temperature (oziroma nizke), ultravijolični žarki, močan veter … Ta vitamin je v bistvu antioksidant, ki je v naših življenjih zelo dobrodošel, saj se seznam njegovih koristi kar ne konča. Kakavovo maslo zaradi tega upočasnjuje znake staranja kože, kožo ohranja napeto, gladko in prožno ter je koristno tudi pri negi las, še posebej, če imate razcepljene in suhe konice brez življenja. Vaši lasje bodo ob uporabi kakavovega masla močnejši, sijoči in vidno vitalnejši, prav tako seveda tudi koža, če jo boste z njim redno negovali. Ker prihaja poletje, naj izpostavimo še primerno zaščito pred soncem. Kakavovo maslo je blaga naravna zaščita, kožo vlaži in pomirja, seveda pa je ne bo ubranila pred sončnimi opeklinami, če boste z izpostavljanjem soncu pretiravali. Uporabite ga pred sončenjem (za lepšo zagorelo polt) in po njem. Nanos je zaradi mazljive strukture preprost, koža ga hitro vpije in kmalu boste pozabili, da ste ga nanesli.

Kakavovo maslo pa lahko uporabljamo tudi v kuhinji, saj lahko z njim nadomestimo maslo iz kravjega mleka. Tak izdelek je tako primeren tudi za popolne vegane. Vašo najljubšo sladico lahko tako naredite tudi s kakavovim maslom, pa boste zelo zadovolji, saj daje zanimiv in prijeten okus, hkrati pa ima podobne lastnosti kot maslo iz mleka. Če česa takšnega še niste poskusili, je zdaj skrajni čas. Morda pa se nikoli več ne boste vrnili k običajnemu maslu, potem ko boste enkrat pokusili kakavovo. Res je vsestransko.