Katere sončne elektrarne se splačajo?

sončne elektrarne

Sončne elektrarne so enkratna izbira za samooskrbno elektriko, ki je nikoli ne zmanjka. Če so vaši računi za elektriko previsoki ali večkrat ostanete brez elektrike, potem je čas za lastno sončno elektrarno na vaši strehi. Domača sončna elektrarna je dosegljiva vsakomur, saj je možno dobiti subvencijo za začetno investicijo in ugoden kredit, ki je v teh časih, ko so obrestne mere na ničli, pametna izbira. Lastne samooskrbne sončne elektrarne so vse večji hit, ker imate elektriko zastonj pa še prodajate jo lahko.

sončne elektrarne

Če živite v kraju s soncem, ker je 95 % domačij in stavb, potem lahko namestite na streho ali v bližino stavbe, vikenda ali prikolice lastno elektrarno, ki je povsem ekološka. Sončne elektrarne uporabljajo samo obnovljive vire energije. Sonca ne bo nikoli zmanjkalo. Takrat, ko je pomanjkanje sonca, pozimi ali v dolgih deževnih odbojih, se črpa elektrika iz sistema, ko pa je sonca v obilju, pa se elektrika iz lastne elektrarne pošilja v omrežje, kjer se shranjuje, ker je žal sami ne morete shranjevati.

Zato je smiselno sončne elektrarne povezati z javnim omrežjem, pa še subvencijo za to dobite. Obračuna se, koliko ste poslali v omrežje elektrike in koliko ste jo porabili, razlika pa je običajno vedno pozitivna torej vaš dobiček. Dobre novice so to, da ohranjate naš planet čist pa še svojo elektriko imate kadarkoli, to pomeni, da vam je ne more zmanjkati.

Domače sončne elektrarne so koristne ne samo za vas ampak tudi za ves planet in bodoče generacije, ker nas oskrbujejo z elektriko na najčistejši možen način brez poseganja v naravo. Delujejo pa 40 let, če so dobro narejene in imate kakovostno opremo, kar seveda dobite pri preverjenem dobavitelju, ki vam bo elektrarno tudi postavil in usposobil pa še za papirje poskrbel, da se priklopite v omrežje. To pomeni, da dobite elektrarno na ključ in še subvencijo za investicijo, ki je nepovratna.