Cena sončna elektrarna za kakovostne panele

cena sončna elektrarna
Cena sončna elektrarna je zelo ugodna, več ste priklopljeni v javni sistem, ker boste potem dobili subvencijo države tudi do 20 tisočakov, če boste investirali v lastno elektrarno. Hkrati boste imeli zastonj lastno elektriko. Če jo porabite veliko, potem je cena sončne elektrarne dejansko zanemarljiva in se povrne že v treh letih od začetka investicije, kar je izjemno hitro. Vendar morate biti pri tem že na začetku zelo previdni, da nabavite res kakovostne in prave stvari za elektrarno.
cena sončna elektrarna
Vena sončna elektrarna je lahko na videz višja, dolgoročno pa se povrne, ker ste kupili kakovostne panele, ki imajo večji izkoristek elektrike oziroma sončne svetlobe. Poleg tega imajo bistveno daljšo življenjsko dobo do 50 let in garancijo kar do 25 let. Sončna elektrarna se vam splača v primeru, da bo obratovala vsaj 20 let, drugače je nima smisla postavljati. Še posebej, če želite elektriko prodajati.
Cena sončna elektrarna za oddaljen objekt pa je nekoliko višja. To pa zato, ker ne morete priti do subvencije, saj se ne morete priklopiti v javni sistem. Vendar, če je to edini vaš vir elektrike na primer za prikolico ali vikend, se seveda splača. Opozorili bo na to, da tudi v tem primeru ne varčujte in kupite kakovostno sončno elektrarno s kakovostnimi paneli. Najbolj se splača vzeti tako na ključ, da vam mojstri naredijo vse, od načrta, morebitnih papirjev za subvencijo in priklop v sistem ter izgradijo elektrarno ter jo zaženejo. V tem primeru bo cena sončna elektrarna dejansko najcenejša, ker bo narejeno hitro in učinkovito brez, da bi morali kaj porajati ali da bi morali že čez nekaj let menjati.
Skoraj po vsej Sloveniji je dovolj sončne svetlobe, da si lahko priskrbite lastno elektriko. Edino, če ste v grapi, kjer res ni sonca ali  na območju, kjer več kot pol leta zaradi megle ni sonca. V tem primeru pa pridejo v poštev druge celice.