Parodontolog – reši vse težave z vašimi dlesnimi

parodontolog

Se soočate s katerim od simptomov parodontalne bolezni, potem bo najbolje, da obiščete parodontologa. Se sprašujete, kdo je ta strokovnjak za zobe? Parodontolog je specialist za zobe, ki izvaja različne terapije za zdravljenje parodontalne bolezni, bolezni podpornih struktur zoba – zobnega mesa, kosti in vlaken, ki zob vežejo na kost. Na tem mestu povejmo, da če se te bolezni ne zdravi, lahko pripelje celo do popolne izgube zob. Zato je vedno prava odločitev, da izberete dobrega zobozdravnika, ki vas bo že ob prvih znakih bolezni na to opozoril in informiral o boljši higieni ustne votline. Ob prvih resnejših težavah pa mora z zdravljenjem začeti tudi parodontolog.

Parodontolog in parodontologija

Parodontolog je specialist, ki je strokovnjak za vejo stomatologije, ki ji rečemo parodontologija, ki se ukvarja z zdravljenjem dlesni. Danes je vse več ljudi, ki ima probleme z eno izmed oblik bolezni dlesni. Parodontolog obravnava različne vnetne spremembe obzobnih tkiv, ki so lahko blage ali razširjene vnetne ter celo rakave spremembe. Vnetne spremembe dlesni parodontolog imenuje gingivitis, kar je prvi simptom parodontalne bolezni. Če se gingivitis ne zdravi, se seveda vnetje širi, dlesen se začne počasi ločevati od zoba, kar privede do parodontalnega žepa, kjer se začne nabirati zobni kamen in se zadržujejo bakterije. Vse to posledično privede do parodontitisa. Na tem mestu še enkrat povejmo, da je parodontalna bolezen zelo zahrbtna in pogosta bolezen obzobnih tkiv, ki obdajajo in podpirajo zobe, zato ob prvih težavah z dlesnimi povprašajte za nasvet svojega izbranega zobozdravnika ali obiščite parodontologa.

Parodontolog LuxDental

Ste opazili katere od simptomov parodontitisa (otekle in krvave dlesni, majave zobe…)? če ste pokimali in bi želeli brezplačni zobozdravstveni pregled ter takojšnjo terapijo pri specialistu parodontolog – u? potem pišite LuxDentalu (preko spletnega obrazca) in se naročite na povsem brezplačen pregled. Parodontolog vas bo pregledal in priporočil primerno terapijo za vaše stanje dlesni.