Sladkorna bolezen – kako jo zdraviti?

sladkorna bolezen

Vas zanimajo vse podrobnosti o sladkorni bolezni, potem kliknite – življenje s sladkorno boleznijo, kjer najdete vse najpomembnejše podatke o tej bolezni. Sladkorni bolezni rečemo tudi diabetes in je skupina presnovnih motenj glukoze, za katero je značilna kronično povišana vrednost glukoze (sladkorja) v krvi. Glukoza je pomemben vir energije za celice mišic in drugih tkiv in najpomembnejši vir energije za nemoteno in optimalno delovanje možganov. Sladkorna bolezen nastane, če pride do pomanjkanja učinkov inzulina, v primeru, da trebušna slinavka ne proizvede dovolj inzulina, da bi opravil svojo nalogo, ali pa če se celice inzulina ne odzivajo, ker so na inzulin odporne. V takem primeru posledično glukoza ne more vstopiti v celice, zato v visokih koncentracijah ostaja v krvi. Poznamo dva tipa sladkorne bolezni – tip 1, ki nastane zaradi uničenja beta celic v trebušni slinavki in posledično nezmožnosti omenjenih celic, da izdelajo inzulin. Sladkorna bolezen tip 2 pa nastane zaradi zmanjšane odzivnosti tkiv na inzulin – odpornost proti inzulinu.

sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen in njeni simptomi

Simptomi sladkorne bolezni so različni in odvisni od koncentracije krvnega sladkorja. Sicer pa so simptomi povečana žeja in lakota, pogostejše uriniranje, izguba telesne teže, utrujenost, razdražljivost, meglen vid, glavobol, pa tudi počasnejše celjenje ran.

Sladkorna bolezen – zdravljenje

Sladkorno bolezen lahko učinkovito zdravimo z različnimi zdravili, ki jih predpiše zdravnik. Poleg zdravil mora sladkorni bolnik prilagoditi tudi življenjski slog: prenehati kaditi in uživati alkohol, redna telesna aktivnost, skrbno načrtovana zdrava prehrana, če je potrebno zmanjša telesno težo. Če pride do zapletov sladkorne bolezni pa lahko pomagajo tudi Semos aparati za lajšanje nekaterih kroničnih zapletov sladkorne bolezni. Na spletni strani Semos, si lahko ogledate, kateri terapevti imajo primerne Semos aparate, ki lahko pri tovrstnih zapletih pomagajo, ali si aparat izposodite v Celju in ga v udobju svojega doma tudi uporabljate. Zato ne odlašajte in kontaktirajte podjetje še danes.