Inlay je kvalitetno restavriranje zob

Inlay je strokoven izraz za zobno prevleko. To pomeni da se zob restavrira, kar lahko preberete na tej povezavi https://www.doktor1a.com/inlay-onlay/. Zob se restavrira tako, da se naredi zobna krona iz keramike in se jo vsadi na obstoječ ostanek zoba. Lahko pa se naredi onlay, ki pa prekrije celoten zob, če je povsem uničen, tako da dejansko nimate več svojega. Vendar je inlay pa tudi onlay tako kvaliteten, da se ne pozna, da nimate lastnih zob. Še sami ne boste opazili, ko se boste pogledali v ogledalo, da ste jih med tem izgubili, ker bodo zgledali tko, da so vaši pa še čutili jih boste tako.

inlay

Inlay se naredi v več korakih. Najprej vas pregledajo, ali ste primeren kandidat za tako zdravljenje, če nimate svojih zob. Seveda se prej pozdravi vse, kar morebiti še ni v redu, kot so karies in vnetja. Šele nato se bo zobozdravnik lotil čiščenja in piljenja zob ter na podlagi tega bo naredi odlitek, po katerih se naredijo umetni zobje. Nato vam jih bo vstavil v čeljust oziroma na preostanek zob. To je zadnji korak. Seveda bo zbral tak odtenek zob, ki vam pristaja in so že vaši zobje take barve.

Ko vam bo naredil inlay, pa vam ga bo vgradil, boste  veseli, ker ne boste prepoznali obraza, ki bo imel spet prekrasen in lep nasmeh, kot ste ga imeli prej. Nikoli več ne boste skrivali nasmeha in zob, ker vam tega ne ob treba. Keramični inlay je tako kvaliteten, da ne boste opazili, da je umeten. Ne bo se krušil in pri dobri ustni higieni je doživljenjski, kar pomeni, dan ne boste več imel težav z zobmi.

Vaša odločitev je, kako boste zgledal in kako zdravi boste. Nič pa vas ne stane, če obiščete zdravilka, da vas brezplačno pregleda in svetuje, kaj narediti z vašimi zobmi in težavami.