Nova mutacija korona visrusa po imenu delta virus

delta virus

Nikoli si nismo misli, da se bo naše življenje tako zelo obrnilo nekega dne v februarju leta 2020. Korona virus nam je danes že malo bolj znan in zanj slišimo vsak dan po televiziji, radiju, vidimo jih na plakatih, letakih in tako naprej. Skoraj da se ne moremo izogniti temu. V zadnjih mesecih, pa se je razvil novi delta virus, kateri je nova mutacija virusa. Kaj pa se je pravzaprav spremenilo pri tem virusu in koliko se razlikuje od navadnega?

delta virus

Delta virus je postal bolj nalezljiv od korona virusa, kateri se širi predvsem med mladimi in necepljenimi osebami. Nekaj primerov se je našlo tudi pri cepljenih osebah , saj nobeno od cepiv proti virusi ni sto procent-na zaščita, vendar še vedno lahko z njim dobimo lažjo obliko virusa in se izognemo hospitalizaciji. Delta virus izhaja iz Indije in je prišla v Slovenijo zaradi potovanja, ki se je med odprtjem države zelo povišal. Mogoče se vsem zdi, da ne bomo nikoli prišli iz te neskončne karantene in se bo to odvijalo še nekaj časa. Vendar s časom bodo naši strokovnjaki poiskali rešitev in nas rešili z boljšimi cepivi.

Kako pa vemo ali imamo novi delta virus? Novi delta virus se opazi na različne načine. Nekateri znaki so lahko vročina, kašelj, bolečine v mišicah, bolečine v žrelu, glavobol, utrujenost, slabo počutje, nahod, izguba voha in okusa, prebavne težave in tako naprej. Težko je vedeti kaj točno nam je, lahko da imamo samo navaden prehlad, vendar, če imate kateri od naštetih simptomov se pojdite testirati in zagotovite varnost, da ne bo še kdo od bližnjih zbolel. Delta virus vpliva na vsakega posameznika drugače. nekateri bodo za njim imeli hude posledice, nekateri pa ga bodo preboleli kot navaden prehlad. Da bomo sigurno zavarovani, se je najbolje cepiti in tako pomagati ne le sebi, temveč tudi odtalim okoli nas.