Kdaj je zamenjava upravnika nujna?

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika je včasih nujna in  sicer v primerih, ko ni transparenten, ko se mu ne more več zaupati ali ni dosleden pri spremljanju cen. Lahko je tudi pr0blematično podjetje v stečaju. Kako poteka zamenjava upravnika si oglejte na tem povezavi. Če ste edini lastnik stavbe, to ni velik problem. Odpoveste sodelovanje, prekinete pogodbo in podpišete novo pogodbo z novim upravnikom. Novi upravnik naredi revizijo poslovanje prejšnjega in pregleda spremembe. Skupaj z lastnikom potem se določita, kako se bo stavba naprej upravljala, pri katerih dobaviteljih in po katerih  cenah ter ali je kaj treba investirati in popraviti.

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika poteka pri več lastnikih ene stavbe povsem  enako, le da se dogovarja z vsemi in vsi se morajo s tem strinjati. Če so pošteni in pametni, bodo to naredili vsi v dobro vseh in stavbe. Upravnik namreč mora  biti dober gospodar do vseh in za  vse poskrbeti enako. Cene ni pošteno da bi se spreminjale in včasih se izkoristi kakšno naivno osebo tudi za svoje napake, ki jih zagreši upravnik.

Če pa se kdo od lastnikov ne strinja, se zadeva zaplete in zamenjava upravnika ne uspe. To je potem malo daljša in bolj zoprna zgodba. Taka zgodba se lahko konča z mediacijo in v normalnih okoliščinah se razreši pozitivno za vse. Največkrat je tako. Upravnika je nujno zamenjati, če je karkoli narobe in se ne da dogovoriti in ni več zaupanja. Takrat je zamenjava upravnika edina rešitev, da lastniki mirno spijo in lahko upravnik v miru dela. V nasprotnem bo ves čas prihajalo do trenj in nesporazumov ter slabe volje.

Dober upravnik je tisti, ki zna ravnati z ljudmi, je pošten in transparenten ter pametno upravlja a stavbno ter stroški. Mora biti dober in izkušen gospodar ter dobro poznati trg. Cene se ves čas spreminjajo kot tudi tehnologija in stavbe morajo temu slediti, da lastniki ne plačujejo previsokih stroškov ali da so v neprimerni in nezdravi stavbi.