Kakšni otroški vozički so najbolj primerni za vas?

Glavni pripomočki vsakega starša so zagotovo otroški vozički. Za marsikatere novopečene starše je izbira pravega otroškega vozička lahko težavna, saj je treba pri izbiri gledati na funkcionalnost in prilagodljivost. Vsak otroški voziček mora biti za otroka varen in udoben, varen pa mora biti tudi za vožnjo po različnih terenih, saj se pri sprehodih z vozički srečujemo z veliko različnimi podlagami. Če iščete lep, udoben, funkcionalen in varen voziček za vašega malčka so za vas prava izbira otroški vozički minime. Na spletni strani vam svetujejo pri izbiri pravega otroškega vozička za vas.

otroški vozički

Pri izbiri primernega otroškega vozička moramo upoštevati v kakšnem okolju živimo, saj kolesa nekaterih vozičkov niso primerna za vse terene. Za tiste, ki živite v mestih so primerni mestni otroški vozički, ki imajo manjša kolesca, primerna za trde in urejene mestne podlage. Z njimi boste svojega malčka lahko brez težav vzeli s seboj v nakupovalna središča, voziček pa boste lahko kontrolirali z samo eno roko, saj so zelo okretni. Take vozičke boste brez težav zložili in pospravili v prtljažnik svojega avta. Za tiste, ki živite v bolj odročnih predelih pa so primerni športni otroški vozički, ki so primerni za zahtevnejše terene. Vozički imajo velika kolesa, ki zagotavljajo stabilnost pri vožnji po makadamu, travnikih ali gozdnih poteh, lahko pa imajo tudi polna ali napihljiva kolesa. Z njimi boste svojega otroka lahko vključili v svoje športne aktivnosti ter ga popeljali v svet narave. 

Otroški vozički pa imajo tudi različno število koles. Na voljo imamo trikolesne ali štirikolesne vozičke. Trikolesne vozičke ni težko upravljati, z njimi boste brez težav zavijali po težavnejših terenih. Še boljša rešitev so trikolesni vozički, ki imajo spredaj namesto enega, dva kolesca, so pa bolj stabilni in lahki za zavijanje. Štirikolesni vozički so zelo stabilni. Primerni so za neurejene podlage, saj jih ima večina spredaj nameščene tudi vzmeti, medtem pa so malce bolj težavnejši pri vožnji po ožjih prostorih. 

Najnovejši model otroških vozičkov pa so električni vozički. Njihova funkcionalnost je izjemna, saj se zložijo kar sami, baterije pa se polnijo med vožnjo. Na vozičku boste lahko tudi polnili svoj telefon, spremljali razdaljo, ki ste jo prevozili ali celo vremenske temperature. Tovrstni otroški vozički pa imajo nameščeno tudi zelo dobro vzmetenje, da boste svojega otroka lahko peljali tudi bo malce bolj zahtevnih površinah.

Če sta v vašo družino vstopila dva nova člana pa imate na voljo tudi vozičke za dvojčke, ki morajo biti lahki, da boste voziček lahko brez težav upravljali.