Kje se nahaja kmetija Plavica?

Ali veste kje se nahaja kmetija Plavica? Najdete jo lahko nad prekrasnimi dolenjskimi griči, kjer se boste lahko spočili, si napolnili telo z novo energijo, prav tako pa se boste lahko naučili zelo veliko novega, saj je to kmetija, kjer je veliko znanja, ki ga lahko tudi sami pridobite. Kmetija Plavica je kmetija, ki mora biti ponos vsem Slovencem. Gre za kmetijo, ki še vedno uporablja nekatera stara načela in stare pristope, kar se nam seveda zdi precej zanimivo. Pa veste, po čemu je Plavica kar najbolje poznana? Zelišča so tista, ki so na tej kmetiji tako dobro poznana, to pa zato, ker se tam pogosto giblje tudi Jože Majes, ki ima zelišča že od mladosti naprej zelo rad in se na njih izredno dobro spozna.

plavica

Če menite, da bi tudi vam koristile kakšne informacije s tega področja, vas vzpodbujamo, da se odpravite tja in si pridobite potrebno znanje. Na vas je, ali se boste sami angažirali ali ne, mi pa smo vsekakor mnenja, da je Plavica izjemna lokacija za pridobivanje novega znanja, ki pa samo po sebi ni tako zelo novo, saj se prenaša že vrsto let iz roda v rod. To pomeni, da se nekateri običaji in navade, ki jih uporablja kmetija Plavica stari že vrsto let, kar pa pomeni, da nekaj zares mora biti na tem, da njihovi recepti delujejo, ker drugače se ne bi toliko časa prenašali iz roda v rod.

Plavica je kmetija, ki jo obišče veliko turistov, prav tako pa tudi ljudi, ki delijo z njimi strast do zelišč. Zelišča so nekaj, kar se ne spreminja hitro, saj so že vrsto let enaki principi pridelave in pa obdelave le teh, tako da zares lahko govorimo o tem, da Plavica ohranja stare običaje in to je tisto, kar se nam zdi izredno pomembno.