Porova juha-najboljša izbira!

Glavna sestavina te juhe je por, kateri velja tudi za naravni antibiotik in je po zgledu podoben čebuli in tudi spada v skupino čebulnic. Za časa, ko so v zraku virusi in kakšne trebušne gripe vam bo porova juha odličen obrok, saj vas bo nasitil in pa pomagal pri prebavnem traktu ter izločanju toksinov ven iz telesa. Por ima v sebi veliko vitaminov kot npr. A, B1, B6, B2… in tudi folne kisline. Največ vitaminov v poru je pa točno v gomolju, zato ga zauižijte in ne vržite stran.

Kuhan por odlično deluje tudi pri čiščenju krvi ter deluje protivnetno. V nadaljevanju si preberite recept za odlično pripravo porova juha.

ZELO DOBRA POROVA JUHA S KROMPIRJEM

Porova juha

Sestavine so za 4 osebe:

  • 3 kosi pora ( samo zeleni del )
  • 3x žlica kisle smetane
  • cca. 400g krompirja
  • 2x žlica masla
  • 2x strok česna
  • 1 l zelenj. jušne osnove
  • drobnjak ali peteršilj ( nasekljan )
  • poper
  • sol

Priprava porova juha:

  1. Por ter čebulo umijete in nasekljate,
  2. Na vroči ponvi stopite žlico masla, notri dodajte por, ze,leno in čebulo ter dodajte malo vode in čisto malo olivnega olja,
  3. Ponev pokrijte za 10min,
  4. V že prej pripravljeno zelenjavo dodajte na kocke narezan krompir ter timijan, kuhajte 5 min,
  5. Dodajte še ostalo zelenjavo,
  6. Zraven primešajte 100g sira in 100g kisle smetane,
  7. Premešajte in dajte dol iz grelnika,
  8. Vse skupaj mešajte toliko časa, dokler ni juha kremna
  9. Sedaj samo še postrezite,
  10. Dodajte popečen kruh, po želji mleti poper ter še malo olivnega olja.

Sedaj pa samo še: Dober tek!

Porova juha je res dobra priprava in jo lahko poskusite narediti tudi vi, saj je zelo enostavno in predvsem zelo okusno in hkrati tudi zdravo, za kot je bilo že napisano ima razne vitamine ter vas brani pred raznimi boleznimi ter virusi.

Seveda obstajajo še druge vrste priprav porove juhe, ki pa dobite zelo okusne na spletni strani: www.preberite.si