Prenova stanovanja: izdelava mansarde za dodaten prostor

Morda ste že razmišljali o izboljšavi vašega doma in kje bi našli dodaten prostor za goste, pisarno ali dodatno sobo. Ena od odličnih možnosti za povečanje prostora v vaši hiši je izdelava mansarde. Prenova stanovanja je lahko zahteven projekt, vendar vam bo izdelava mansarde omogočila, da pridobite dodaten uporaben prostor, hkrati pa povečate vrednost vaše nepremičnine.

 

Prenova stanovanja

Prva faza pri ureditvi mansarde je, enako kot zahteva prenova stanovanja, skrbno načrtovanje. Vzemite si čas in razmislite, katere prostore potrebujete, kako jih želite urediti in kakšno opremo potrebujete. Pri izdelavi mansarde je ključnega pomena, da se najprej pozanimate, kaj lahko na strehi spreminjate in po potrebi pridobite  ustrezna dovoljenja. Če sami niste vešči branja zapletenih gradbenih predpisov, najemite arhitekta in naj to preveri namesto vas.  V kolikor morate pridobiti gradbeno dovoljenje, boste za to potrebovali kar precej časa, zato je pomembno, da izdelavo mansarde načrtujete čim prej.

Ko imate zeleno luč za gradnjo, se lahko lotite načrtovanja prostora. Pomembno je, da izberete funkcionalno razporeditev, ki ustreza vašim potrebam. Mansarda, tako kot prenova stanovanja, ponuja priložnost za ustvarjanje dodatnih spalnic, kopalnic, pisarn ali prostora za sprostitev.

Naslednji korak je izvedba gradbenih del. To lahko vključuje postavitev nosilnih sten, izdelavo strehe, namestitev oken in vrat ter izvedbo električnih in vodovodnih napeljav. Pri izdelavi mansarde je ključnega pomena, da sodelujete z izkušenimi izvajalci, ki imajo znanje in veščine za kakovostno izvedbo dela.

Tako kot za prenova stanovanja, je tudi pri izdelavi mansarde pomembno, da upoštevate tudi estetski vidik. Izberite materiale in barve, ki se ujemajo z obstoječo podobo vašega doma. Dodajte osebno noto s pohištvom in dekorjem, ki odražajo vaš slog.

Ko je mansarda dokončana, boste uživali v dodatnem prostoru in funkcionalnosti, ki jo prinaša. Poleg tega pa boste povečali tudi vrednost svoje nepremičnine. Prenova stanovanja v obliki izdelave mansarde je investicija v vaš dom, ki se bo izplačala v prihodnosti.