Naravna kozmetika

Naravna kozmetika je vedno bolj priljubljena med potrošniki, tako med ženskami kot tudi med moškimi. Naravna mila in šamponi, kreme za obraz in telo, losjoni in serumi – vse to in še veliko več lahko najdete na policah drogerij ali pa v spletnih trgovinah.

naravna-kozmetika

Seveda je pomembno, da je vaša naravna kozmetika narejena izpod rok profesionalcev in da je ne kupujete kar od vsakega ponudnika. Pred kratkim so na Zvezi potrošnikov Slovenije naredili raziskavo, kjer so testirali kozmetiko, ki jo ponujajo na znani spletni strani s proizvodi iz Kitajske. Žal so ugotovili, da omenjena kozmetika ne dosega standardov Evropske unije in da je lahko celo nevarna za uporabnike.
Naravna kozmetika je lahko ravno tako kvalitetna kot vsaka druga, nekateri potrošniki jo uporabljajo zato, ker tako želijo, drugi ker je to v skladu z njihovimi prepričanji, spet tretji pa zato ker morajo, saj so morda alergični na kakšne sestavine, ki jih najdemo v preostalih kozmetičnih proizvodih. Naravna kozmetika je zagotovo priporočljiva pri mlajših osebah. Da ne bo pomote – ne mislimo, da morate svojih otrokom kupovati pudre, senčila in rdečila za ustnice, ampak govorimo o kakšnih kremah za suho kožo, milih in šamponih. Naravna kozmetika je zagotovo telesu bolj prijazna, zato vedno več raziskovalcev predlaga uporabo naravne kozmetike v vseh življenjskih obdobjih. Seveda pa je trenutno v trendu vsesplošno vračanje k naravnemu, zato ni v igri samo naravna kozmetika, pač pa tudi vedno bolj naravna hrana, narejena iz naravnih in svežih lokalnih sestavin, ki blagodejno vplivajo na naš prebavni in metabolični sistem in s tem seveda tudi na naše telo. Upamo lahko, da ta trend vračanja k naravi ni le trend, ampak nova življenjska smernica, ki se bo obdržala še v bodočih generacijah, saj spodbuja zdravo življenje, ki si ga vsi želimo.