Lesena okna so tudi toplotni izolator

Ljudje smo postali siti sodobne tehnologije in se počasi vračamo na trende iz preteklosti. Namesto izdelkov izdelanih s pomočjo kemičnih sredstev in različnih kemikalij, se počasi vračamo na stvari izdelane iz naravnih materialov. Tako je les ponovno dobil popularnost, ki jo je vedno imel, saj si jo je vedno zaslužil. Ravno iz tega razloga, veliko ljudi na kmetijah namesto klasičnih betonskih hiš, gradijo lesene hiše in poskušajo živeti skupaj z naravo. Če imate leseno hišo, verjetno ne boste vgradili PVC okna, ampak lesena. Če ste neodločni ali enostavno ne veste kakšna okna bi bila ustrezna oz. najboljša za vašo hišo ali stanovanje, vam strokovnjaki za lesena okna z veseljem pomagajo. Dovolj je le to, da veste katero barvo si želite, vse ostalo prepustite strokovnjakom.

lesena okna

Lesena okna so poleg estetskega videza, zelo odporna na vremenske razmere. Lahko prenašajo zelo mrzle zime in zelo topla poletja. Zato so tudi savne izdelane iz lesa, saj les lahko zdrži brez problemov temperature visoke okrog 100 stopinj. Poleg tega, je les najboljši toplotni izolator. Zato, če se želite pozimi doma počutiti kot v savni, so lesena okna najboljša izbira. Za stroške ogrevanja pa boste dali veliko manj denarja. Nekateri ljudje mislijo, da se lesena okna težko vzdržujejo. To pa ni res, zlasti pa, če to delamo redno. Če pa želimo dodatno zaščititi lesena okna, lahko nanesemo željen odtenek barve na vodni osnovi. Z vsakim ponovnim barvanjem, bodo naša lesena okna izgledala tako, kot nova.

Poleg tega, lesena okna in les na sploh ima zelo prijeten vonj. Kar se izolacije tiče, pa lesena okna izpolnjujejo vse nizkoenergijske standarde in niso tudi na tem področju niso nič slabša, kot okna narejena iz drugačnih materialov. Njihova izdelava je vsekakor bolj enostavna, kot izdelava aluminijskih in PVC oken. Poleg tega, imamo lesa v Sloveniji toliko, da ga ne potrebujemo uvažati iz drugih držav. Torej, vgradnja lesenih oken koristi tako nam, kot državi.