Alu les okna za kvalitetno bivanje

Alu les okna

Okna spadajo med najpomembnejše elemente naših domov, saj poleg tega, da naj nudijo pogled na okolico in domu omogočajo naravno svetlobo, predstavljajo pomemben element tudi z vidika estetike, izolativnosti … Alu les okna se vedno znova izkažejo za eno najboljših možnosti izbire tega elemente. Dovolite, da vam v nadaljevanju zaupamo nekaj prednosti izbire oken, ki so sestavljena iz lesa in aluminija.

Ustvarjalci alu les oken dobro vedo, kaj delajo. V ta izdelek so namreč združili dva vrhunska materiala, ki ima vsak svoje prednosti. Tako lahko rečemo, da alu les okna združujejo najboljše lastnosti obeh materialov. Les nas vedno znova prepriča s svojo naravno toplino in domačnostjo ter s tem, da je naravni material, ki diha in notranjim prostorom omogoča prijetno bivalno klimo. Aluminij pa slovi kot lahek in trpežen material, ki je odporen na vplive iz zunanjosti, kot so ostre vremenske razmere. Zato so alu les izdelana tako, da so na zunanji strani prevlečena s trpežnim aluminijem, ki se upira tako močnemu soncu kot dežju, na notranji strani pa prevladuje les, ki je prijeten na pogled in dotik hkrati pa omogoča dobro izolativnost. Takšna okna predstavljajo eno od najboljših možnosti zaprtja odprtin.

Poleg vsega se alu les okna lahko v celoti reciklirajo, saj lahko tako les kot aluminij predelamo in pripravimo na ponovno uporabo v kakšen drugačen namen. Takšna okna imajo dolgo življenjsko dobo, še ena njihova velika prednost pa je, da jih lahko dobro prilagodite svojim željam in obstoječi arhitekturni zasnovi. To pomeni, da lahko izberete videz, ki se bo skladal s fasado, znotraj pa vas bo razveseljeval les, ki se ga seveda lahko primerno pobarva in se popolnoma zlije z notranjo opremo. Okna, izdelana iz lesa in aluminija, zagotavljajo dobro izolativnost, hkrati pa so stabilna in močna.

Če torej razmišljate o menjavi oken oziroma nakupu povsem novih, so okna, ki so izdelana iz kombinacije lesa ter aluminija, naravnost popolna izbira.